Lengter du etter å leve litt grønnere, litt sunnere og litt lettere? Her kommer det noen enkle tips og oppskrifter for å hjelpe deg på veien! Du finner mellommåltid med krydret bønnerøre, friske grønnsaker og frukt som topping på knasende maiskaker - vegansk, deilig og godt! Vi gir til og med noen tips til hvordan du kan smyge inn gode vaner i hverdagen din. 

Friggs_vegan_recipe600x750.jpg

10 tips for en sunnere hverdag

  1. Godteristopp? Det kan være vanskelig. Start i det små, for eksempel med en ekstra frukt eller grønnsak om dagen, et nyttigere mellommåltid. På sikt vil det bidra til å minske søtsuget. 
  2. Tid for å være sammen med vennene? Ta dere en gåtur eller treningsøkt sammen. Avslutt med en god kopp kaffe. 
  3. Står du fast i en kjedelig kø? Snik inn litt smygtrening! Stå for eksempel på ett ben av gangen, eller ta tåhevninger. 
  4. Tar du buss eller bil? Hopp av en stopp før, eller parker bilen litt lenger unna for å lure inn litt ekstra aktivitet. 
  5. Har du små barn eller hund? Lek aktivt. 
  6. Har du vært og handlet på matbutikken? Bær matkassene hjem, eller posene, og bygg litt armmuskler. 
  7. Ikke tid til å trene? Test ut en 7-minuttersapp på mobilen.
  8. Akutt sulten? Ha en snackpack med maiskaker eller en liten neve nøtter i nærheten. 
  9. Akutt søtsug? Test ut maiskaker med hasselnøttsmør og bananskiver på. Metter bra, og sunnere enn godteri.
  10. Savner du sukker og salt i maten? Ikke ta bort alt med en gang. Mink mengden gradvis så vil smaksløkene tilpasse seg. 

Kickstart med grønne mellommåltider

Vil du spise mer grønt, mindre sukker og få i deg mer protein og vitaminer? Prøv deg på disse deilige oppskriftene som er perfekte som mellommåltid, en lett lunsj og sunnere kos! 

Maiskaker med avokadorøre og krydrede sorte bønner

Friggs mellanmål-20.jpg

Mettende og gode maiskaker med ekstra protein gjennom den krydrede bønnerøren.

Du trenger:

Dine favoritt-maiskaker fra Friggs 

230 g kokte sorte bønner, skylles 

1/2 ts spiskummin

1/2 ts koriander

Salt & pepper etter smak

Avokadorøre:

2 stk avokado, moses med gaffel

1/2 lime

Salt & chiliflak etter smak

Topp med: Tomat og plantebasert crème fraîche

  1. Bland sammen alle ingrediensene for bønnene i en liten skål. Gjør det samme med avokadorøren i en separat skål. 
  2. Bred ut ca. 1 ss avokadorøre på maiskakene, topp med ca. 1 ts sorte bønner (trykk dem litt) samt tomat og litt crème fraîche. 

 

Maiskaker med kremost, fiken, valnøtter og mørk sjokolade

Corncakes figs chocolate.jpg

God som dessert, men mindre søt. Ferske fiken i en nydelig kombinasjon med valnøtter og sjokolade på en bunn av sprø maiskake. 

Du trenger:

Friggs Maiskaker Ost (eller din favorittype)

Ferske fiken, skivet

Kremost

Valnøtter, grovhakket

Sjokoladeknapper (mørke)

Agavesirup eller honning (noen dråper holder)

Slik gjør du:

Bred kremost over maiskakene, topp med fiken, valnøtter, sjokolade og topp med litt agavesirup/honning.

Maiskaker med hvit bønnerøre, gule tomater og brønnkarse

Friggs mellanmål-10.jpg

Perfekt som en lett lunsj eller er godt mellommåltid. Bønnene gir en metthetsfølelse og ekstra protein. 

Du trenger:

Friggs Maiskakor Chiafrø & Havsalt (eller din favoritt)

Bønnerøre:

230 g kokte cannellini-bønner (eller andre hvite bønner), skylte

1/2 sitron

1/2 ss olivenolje

Salt og pepper etter smak

Topp med: Gule tomater og brønnkarse

  1. Mos bønnene med en gaffel, tillsett øvrige ingredienser og rør om. Røren trenger ikke være helt glatt. 
  2. Bred ut ca 1 ss bønnerøre på maiskakene og topp med tomat og brønnkarse. Kan også toppes med ytterligere valgfritt protein.

Maiskaker med 6 ulike toppinger

Friggs-mellanmål-600x480.png

Har du hørt om de 7 slag med kaker? Her bytter vi ut bakverk med masse sukker mot maisaker med sprø, syrlige, søte og salte pålegg - noe for alle. Server de ved siden av kaffen når du får besøk! 

Topping:

  • Most avokado med chiliflak og lime
  • Kremost med sjokolade toppet med kokosflak
  • Hummus med za'atar-krydder og brønnkarse 
  • Plantebasert kremost med bær
  • Avokado og tomat med parmesan og basilikum
  • Peanøttsmør med banan og frysetørket bringebær